Χορός της Καρμανιόλας

Ο Χορός της Καρμανιόλας ήταν λαϊκό έθιμο των αβράκωτων. Παραδοσιακός χορός ο οποίος αποτελούσε έναν τρόπο έκφρασης των υποτελών τάξεων. Επί Ροβεσπιέρου έγινε ο χορός που συνόδευε αποκεφαλισμούς αστών, δικαστών και αντεπαναστατών γενικότερα. Λαμβάνοντας κατά νου τη ρήση του Μπένγιαμιν ότι «τίποτε απ' ότι έχει συμβεί δεν πρέπει να χαθεί από την ιστορία» και προσθέτοντας ότι «μονάχα στη λυτρωμένη ανθρωπότητα ανήκει ολότελα το παρελθόν της», η επιλογή του ονόματος έγινε για να διατηρήσει στο παρόν τόσο το ιστορικό περιεχόμενο του χορού (κριτικά πάντα) όσο και την μελλοντική προβολή του. Να τον χορεύουμε στην απελευθερωμένη κοινωνία του αύριο.

Μπροσούρα

Μπροσούρα
Για να κατεβάσετε τη μπροσούρα σε μορφή PDF κάντε κλικ στην εικόνα

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις
26/02/10: Oικονομική Κρίση & Συναίνεση
Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση - Μοτοπορεία αλληλεγγύης, Σάββατο 18/2




Συγκέντρωση - μοτοπορεία αλληλεγγύης για Χαλυβουργία, Λουκίσα, 3Ε Εκτυπωτική και ΑΛΤΕΡ

Σάββατο 18/02 στις 12.00 στο Άλσος Κηφισιάς  (πάνω από το σταθμό ΗΣΑΠ)

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

     Το σφυροκόπημα στο σώμα της εργατικής τάξης και της κοινωνίας δεν έχει τελειωμό. Τα αφεντικά, με φόντο το νέο Μνημόνιο μεταξύ ελληνικού κράτους και τρόικας, εντείνουν την επίθεσή τους με την πλήρη ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων (κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, περικοπές μισθών, απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, προσφυγές στο άρθρο 99, κ.τ.λ.). Η άγρια εκμετάλλευση όμως δε σταματά εκεί, αφού συνοδεύεται από χαράτσια, αυξήσεις σε φόρους και βασικά αγαθά επιβίωσης, εξωθώντας ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.

     Απέναντι στην επιχείρηση για το ξεζούμισμα της τάξης μας, σε πολλούς κλάδους το τελευταίο διάστημα στήνονται δυναμικά αναχώματα και ξεσπούν σκληροί αγώνες με απεργίες διαρκείας, καταλήψεις, επισχέσεις, διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Στα εργοστάσια της Χαλυβουργίας, της Λουκίσας, της 3Ε Εκτυπωτικής και στο σταθμό του ΑΛΤΕΡ, οι εργαζόμενοι έχουν πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους  και συνεχίζουν να διαβαίνουν τον δρόμο της ανυποχώρητης αντίστασης μέχρι τη δικαίωση.

     Όσοι δε σκύβουν το κεφάλι στα εργοστάσια, τα γραφεία και τις γειτονιές, ανοίγουν δρόμους για να ξεπεράσουμε το φόβο και την τρομοκρατία, να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε συλλογικά. Δίνουν το έναυσμα για την εξάπλωση και ενίσχυση των εστιών αντίστασης σε κάθε εργασιακό χώρο, για να αναχαιτίσουμε την  εντεινόμενη υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και την υποβάθμιση των ζωών μας.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

με την ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ των συμφερόντων μας

Σωματεία Βάσης, εργατικές ομάδες & Συνελεύσεις, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες

Συγκεντρώσεις

...