Χορός της Καρμανιόλας

Ο Χορός της Καρμανιόλας ήταν λαϊκό έθιμο των αβράκωτων. Παραδοσιακός χορός ο οποίος αποτελούσε έναν τρόπο έκφρασης των υποτελών τάξεων. Επί Ροβεσπιέρου έγινε ο χορός που συνόδευε αποκεφαλισμούς αστών, δικαστών και αντεπαναστατών γενικότερα. Λαμβάνοντας κατά νου τη ρήση του Μπένγιαμιν ότι «τίποτε απ' ότι έχει συμβεί δεν πρέπει να χαθεί από την ιστορία» και προσθέτοντας ότι «μονάχα στη λυτρωμένη ανθρωπότητα ανήκει ολότελα το παρελθόν της», η επιλογή του ονόματος έγινε για να διατηρήσει στο παρόν τόσο το ιστορικό περιεχόμενο του χορού (κριτικά πάντα) όσο και την μελλοντική προβολή του. Να τον χορεύουμε στην απελευθερωμένη κοινωνία του αύριο.

Μπροσούρα

Μπροσούρα
Για να κατεβάσετε τη μπροσούρα σε μορφή PDF κάντε κλικ στην εικόνα

Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις
26/02/10: Oικονομική Κρίση & Συναίνεση
Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Πανελλαδικό κάλεσμα για πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα στις 29/1




Στις 10-11-2010, 5 κούρδοι πρόσφυγες επιχειρούν να κρυφτούν σε νταλίκα με προορισμό την Ιταλία, σε βενζινάδικο κοντά στην Παραμυθία, περίπου 20χιλ. από την Ηγουμενίτσα. Γίνονται αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του Βενζινάδικου, που απαντά στη δυσφορία του οδηγού, ότι θα αναλάβει αυτός το θέμα. Οπλισμένος με περίστροφο επιβαίνει σε αυτοκίνητο και κατευθύνεται προς τους πρόσφυγες που ήδη είχαν αρχίσει να απομακρύνονται μιας και είχαν γίνει αντιληπτοί. Πυροβολεί εναντίον τους τουλάχιστον 8 φορές και απομακρύνεται. Από τις σφαίρες του ένοπλου φασίστα πέφτει βαριά τραυματισμένος ο ένας από τους 4 πρόσφυγες.

Ντροπή, αηδία, οργή για τη δολοφονία του Αριβάν από λιμενόμπατσο, που συνεχίζει να κάνει κανονικά τη δουλειά του, για τις επιθέσεις ου έγιναν από την αστυνομία στον αυτόπτη μάρτυρα και τις απειλές τους προς αυτόν, για τους ξυλοδαρμούς στο λιμάνι και στο τμήμα, για τα ντου στον καταυλισμό από μπάτσους και φασίστες, τους πυροβολισμούς και το κάψιμο των προσωπικών αντικειμένων, για τις σκούπες και τους ξυλοδαρμούς στη γέφυρα, για τους 18 νεκρούς κούρδους το 2008 σε νταλίκα από ασφυξία, για τους ξυλοδαρμούς μεταναστών στο λιμάνι από λιμενόμπατσους με ρόπαλα του μπέιζμπολ, για τους ΔΙΑΣ που τους κυνηγούν ακόμα και όταν ψάχνουν στα σκουπίδια για ένα κομμάτι ψωμί, για τα supermarket που δεν τους επιτρέπουν την είσοδο.

Οι μετανάστες είναι τα ταξικά μας αδέρφια στον κοινωνικό-ταξικό ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο που ανοίγει το δρόμο,


…για ένα κόσμο χωρίς Κράτος, πατρίδες, σύνορα, εκμετάλλευση.


Συγκέντρωση - Πορεία: Σάββατο 29 Γενάρη, ώρα 12πμ, ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

κατάληψη "κελί της ελευθερίας"
αναρχικοί/ες, αντιεξουσιαστές/στριες, σύντροφοι/ισσες από τη δυτική ελλάδα




Εδώ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1231117

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1224893
 
 

Συγκεντρώσεις

...